PirulaKalauz Podcast

PirulaKalauz Rádió - 2. rész: Gyógyszer vagy nem gyógyszer?

January 8, 2021

A gyógyuláshoz sokféle út vezet. A legszerencsésebb esetben a beteg állapota minden beavatkozás nélkül, magától javul, és tökéletesen visszanyeri egészségét. Enyhébb betegségeknél ez a leggyakoribb: egy nátha, egy enyhe hasmenés jellemzően kezelés nélkül nyomtalanul gyógyul.

Komoly betegségek esetén azonban nem ez a jellemző. Ahhoz, hogy a betegség enyhüljön, megszűnjön, külső beavatkozásra lehet szükség. Ez a beavatkozás lehet valamilyen gyógyító eljárás vagy valamilyen készítmény alkalmazása is. A beteg ember leggyakrabban orvoshoz fordul panaszával, aki jellemzően gyógyszert javasol vagy ír fel a gyógyulás érdekében. Magától értetődő, hogy a gyógyulás érdekében gyógyszereket szedünk., De van-e jelentősége annak, hogy az alkalmazott termék jogi szempontból gyógyszernek minősül-e?

 

A PirulaKalauz már nem csak könyvben, a weboldalon és podcastként érhető el, hanem a rádióban is jelentkezünk ismeretterjesztő műsorral. A PirulaKalauz rendszeres műsora a Mária Rádióban szombatonként hallgatható a következő időpontokban: 09:50, 14:25, 22:50 (az utóbbi kettő ismétlés).

A rádió online és országszerte rádión is hallgatható. 

Podbean App

Play this podcast on Podbean App